top of page
usual-overons.jpg

USUAL is een tweekoppig duo dat bestaat uit Andy Fontyn en Sam Smedts. Ze brengen bekende covers in een eigen versie waarbij eigen werk ook niet mag ontbreken. Dit alles doen ze enkel met gitaar, cajon / percussie en hun stem, wat de bezetting zeer toegankelijk maakt voor allerlei soorten evenementen. Versterkt of niet versterkt, dat maakt voor USUAL niets uit!

 

USUAL is gestart in de zomer van 2015. Toen hebben ze de Meir in Antwerpen laten kennismaken met hun muzikale capaciteiten en bouwden ze steeds weer een feestje. Want er is toch niets mooier dan mensen op straat een glimlach te bezorgen dankzij de kracht van muziek. Het muzikale duo viel meteen in de smaak en werden al snel opgepikt door tal van evenementen. Ze zijn reeds verschenen op MNM en Q-music en hebben met een aantal grote artiesten mogen samenwerken. In 2016 is USUAL tot de halve finale van Belgium’s Got Talent geraakt. Dankzij de vele positieve reacties en steun van de mensen om hen heen, is hun eerste single ‘Get Down’ geboren.

12986633_10209161867914174_302739009_o.j

OVER ONS

Sam_scale.jpg

Sam Smedts

“Muziek brengt mensen samen.”, dit is de filosofie waar Sam achter staat. Sam startte zijn muzikaal verhaal in de muziekschool van Mortsel waar hij klassieke piano leerde spelen. Zijn interesse in muziek was zeer breed waardoor hij het niet kon laten om zich verder te verdiepen in andere instrumenten. Zo speelt hij ook gitaar en drum. Zijn echte liefde heeft hij gevonden in het spelen van de cajon. Op een originele manier combineert hij de cajon met percussiemateriaal. Dit concept brengt hij in USUAL sterk naar voor. Tijdens elk optreden geeft hij samen met Andy het beste van zichzelf.

Andy_scale.jpg

Andy Fontyn

Andy Fontyn, reeds jarenlang muzikant, brengt via USUAL een wervelend spektakel van covers en eigen nummers. Regelmatig hoor je de prachtige tonen van USUAL weerklinken in de winkelstraten van Antwerpen. Andy wil via de kracht van muziek de jeugd motiveren om te zorgen voor een betere wereld. Hij is afgestudeerd als muziekleraar en heeft zijn eigen bedrijfje ‘SeaBridge Productions’ waarmee hij privé zanglessen en kwalitatieve opnames voor jongeren aanbiedt. (www.seabridgeproductions.com).

bottom of page